ПРОТЕСТ ВО СТРУМИЦА: Македонија е место за сите лојални граѓани, без фаворизирање на некое малцинство

  • March 23, 2017

Струмичани и вечерва и дадоа поддршка на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ излегувајќи на протестен марш низ централното градско подрачје.

strumica-9

Македонија е место за сите лојални граѓани, без фаворизирање на некое малцинство чии апетити ги надминуваат границите на Уставот, рече Лазар Патриков, учесник на мирниот протест.

Граѓаните упатија пораки за зачувување на унитарноста на Макеоднија, нејзиниот идентитет, име, химна, знаме, отфрлање на платформата на албанските партии и заштита на уставноста и законитоста.

Претходно «
Следно »