ПРОТЕСТ ПРЕД ДОМОТ НА КРСТО МУКОСКИ: Со свеќи, ора и песни му понудија помош на Крсто – Бачев и Петровски влегоа во домот на пратеникот

  • November 7, 2018
  • Коментари

Припадинци на Граѓанското движење против уставните промени „Македонија блокира“ вечерва од пред домот на пратеникот Крсто Мукоски во Вевчани ги почнаа своите најавени протести пред домовите на пратениците од опозицијата кои гласаа за потребата од уставни измени.

Откако демонстрантите пристигнаа, Мукоски ги пречека и дел од нив влегоа во неговиот дом, а останатите играа оро пред куќата со свеќи во раце.

Протестот е дел од кампањата на „Македонија блокира“. Демонстрантите пред домот на Мукоски пееја „Едно име имаме” и му порачаа да не го менува името на државата.

Претходно «
Следно »