Професорка почина во живо во утринска програма: Зборуваше за начинот на кој би сакала да ја дочека смртта, па замолчи

  • September 13, 2018

Рита Јитандер, славна индиска професорка, книжевник и уметник, почина во утринска програма која се емитува во живо на една телевизија во оваа држава.


Професорката Јитандер разговараше со водителот Захид Муктар за својот живот и кариерата и баш зборувала дека смртта сака да ја затекне додека работи, како што бил случајот со поранешниот претседател А.П.Ј Абдул Калам.

-Раскажуваше за некои интересни работи од својот живот и изгледаше сосем нормално. Но, изненадувачко замолчи и почна да штуца. Моравме да го прекинеме разговорот и да пуштиме прилог за да и помогнеме, раскажувал подоцна водителот Муктар.

Претходно «
Следно »