“Путин ме праша во текот на ручекот – Само кажи ми како успеа”

  • October 24, 2018

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, изјави дека српските јавни финансии се така организирани и посочи дека сите пензионери ќе имаат повисока пензија од порано.

“Кога бев во Русија за време на ручек Путин ме праша – само да ми кажиш како успеа”, изјави Вучиќ за ТВ Пинк, истакнувајќи дека реформата во пензискиот систем е одличен тест за Русија, каде старосната граница за пензионирање е 55-58 години и дека единствениот начин на кој може да преживее Русија е да ја помести старосната граница.

Вучиќ истакна дека многу земји се соочуваат со истите проблеми и дека Германија сега го продолжува работниот век на 67 години пренесува Б 92.

“Му реков дека ние, некој би рекол за 10 дена, но не, овие се најтешки, бидејќи тоа е тешко за луѓето да разберат, отидовме на намалување на платите и пензиите, како и реформите на трудовото законодавство и тоа даде одлични резултати . И не само што ги вративмев, туку и сите ќе имаат значително повисоки плати и пензии “, рече Вучиќ.

Тој рече дека “нешто побогатите пензионери” ќе има од 10 ноември. Ќе бидат значително зголемени пензиите отколку што беше во 2014 година.

Претходно «
Следно »