ПУШКОВ ЗА БРИДЛАВ: Најверојатно нешто пиел

  • June 12, 2016

Шефот на  Комитетот на  Државната дума на  Русије за меѓународни работи Алексеј Пушков реагираше преку иронија , на повикот од страна на поранешниот главен командант на НАТО во Европа Филип Бридлав да се преговара со Русија.

Бывший главком НАТО Бридлав из отставки призвал альянс к переговорам с Россией. А до этого звал к холодной войне. Наверное, съел что-нибудь.

​„Поранешниот главен командант на НАТО Бридлав повика, сега кога е во оставка, Алијансата да преговара со Русија. А пред тоа повикуваше на Ладна војна. Веројатно нешто пиел“. напиша Пушков на својата твитер страница.

Генералот во оставка вчера изјави дека НАТО,,  одлучно мора да пристапи на создавање квалитетни канали за комуникација со Русија“ а претседателските избори во Ноември на САД можат да им дадат можност за обновување на односите со Русија од нула“.

Според мислењето на експертите, токму  Бридлав е автор на механизмот за зацврстување на источноевропскиот блок на НАТО.

Претходно «
Следно »