December 5, 2021, 9:30 am

Пoчитyвaни гpaѓани oвa ни e ќapoт oд нoвaтa Bлaдa, oвa нe e нoв бpaн, oвa e цyнaми

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

“На 22-ри ноември пишував за жртвите од коронавирусот во Македонија и дадов едно свое предвидување за наредните седум дена и до крајот на годината.
Да потсетам до 22-ри ноември имавме 1511 корона жртви. Моето предвидување беше дека до 30-ти ноември ќе има уште 200.
За жал до вчера имавме 1762 починати граѓани. Значи сум погрешил за 52 жртви или за 25%. Моите предвидувањеа беа дека до крајот на годината ќе имаме над 2500 починати, но како стојат работите таа ќе биде далеку над предвидената бројка.” – пишува Стефчо Јакимовски.

“Епа почитувани граѓани ова ни е ќарот од новата влада нели на врат на нос требаше да направиме избори во јули зошто на есен не чекал нов бран.
Ова не е бран ова е цунами!
На дело е тотална сдсмовска неспособност која ја плаќаме со човечки животи.
Наместо да постои целосна општествена мобилизација на сите стручни, научни и политички фактори нам главна тема која живот ни значи е договорот со Бугарија и интервјуто на главниот глумец ЗЗ.
Зарем не е морбидно и монструозно да не се бавиш со спасување на човечки животи туку да си тераш политика. Корона вирусот е во втор план а главно ни е преговорите со Бугарија и изборите во Штип.
Повторно се кладам дека по 11-ти декември Владата ќе воведе карантин. Човечки животи даваме за политика, до крајот на годината не чека хаос и целосен колапс на здравствениот систем зошто бројот на заразени и починати лекари и мединцински сестри драстично се зголемува. Досега ни починаа 23 доктори.
Зборуваме за заеднички историски периоди ама овој период на сдсмовско владеење ќе биде запаметен како најцрн.” – стои во постот на Стефчо Јакимовски.

На 22-ри ноември пишував за жртвите од коронавирусот во Македонија и дадов едно свое предвидување за наредните седум…

Posted by Stevco Jakimovski on Tuesday, December 1, 2020

Latest News

Дополнетиот Предлог-буџет за 2022 година се враќа на усвојување во Собранието

Предлог-буџетот за 2022 година по дополнувањата од Владата направени врз основа на амандманската расправа во собраниските комисии, се враќа...

More Articles Like This