October 16, 2021, 9:22 pm

Пocкaпyвaњeтo нa цeнaтa нa дизeлoт зa 4 дeнapи – Удap нa Заев зa нajcиpoмaшнитe

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Заев трајно ќе ја покачи цената на дизелот за 4 денари, за да покрие долгови и да има за тендери. Ребалансот на буџетот кој го предлага Заев предвидува воведување на нов данок, надомест за дизел горивата во висина од 4 денари.

Со ова Заев сака за половина година да собере 27 милиони евра од џебот на народот во буџетот, стои во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

– Заев воведува нови давачки затоа што го испразни буџетот преку скапи набавки и плаќање и повеќе од двојно на тендери. Ова е удар врз земјоделците, врз транспортерите и врз сите граѓани кои возат автомобили кои користат дизел. Заев го соголи народот, сега сака и последниот денар да му го земе. Секаде во светот има помош од владите поради кризата, само кај нас со Заев имаме нови даноци и нови проблеми. 4 години Заев, 4 години украден живот. Доста е, велат од партијата.

Latest News

Ce ќe пocкaпe… вo Германија вeќe пoчнa

Во септември, цените во Германија пораснаа за дури 4,1 отсто во споредба со истиот месец минатата година. Ова е...

More Articles Like This