ПOPAЗИТЕЛНА СТАТИСТИКА: Македонија на второ место по број на заболени од корона вирусот на Балканот по број на жители

  • March 25, 2020
  • Коментари

За жал, една неповолна статистика за Македонија која е на второ место по број на заболени од корона вирусот на Балканот по број на жители:

-Хрватска 102 заразени на 1милион жители;
-Македонија 88 заразени на 1милион жители;
-Црна Гора 83 заразени на 1 милион жители;
-Грција 71 заразени на 1 милион жители;
-Албанија 51 заразен на 1 милион жители;
-БиХ 51 заразен на 1 милион жители;
-Србија 35 заразени на 1 милиони жители;
-Бугарија 32 заразени на 1 милиони жители;
-Турција 22 заразени на 1 милион жители;

12% од заразените во Македонија се лекари затоа што несоодветно се заштитени.

Поддршка за македонските лекари, сите здравствени работници и македонската полиција и армија кои се на првата линија во борбата против корона вирусот.

ВМРО-ДПМНЕ ќе ја поддржи секоја мерка која ќе значи повеќе заштита. Владата мора да обезбеди соодветни ресурси за заштита на овие луѓе, нашето здравство мора да обезбеди сигурност и здравствена заштита за секого, затоа што секој живот вреди!

За жал, една неповолна статистика за Македонија која е на второ место по број на заболени од корона вирусот на Балканот…

Gepostet von Hristijan Mickoski am Mittwoch, 25. März 2020

Претходно «
Следно »