ПPOTECTИ ВО КАВДАРЦИ: Лозарите излегоа на улица, доста им е да бидат poбoви

  • September 13, 2019
  • Коментари

Лозароовоштари од Тиквешко денеска го блокираа центарот на Кавадарци, незадоволни од цените за килограм грозје и праски.

Ние како земјоделци сме робови во сопствената држава, нашиот труд и мака никој не го цени, а уште помалку соодветно да ги вреднува, затоа младите ни бегаат и затоа производството се повеќе ни се намалува, со вакви откупни цени на праските, кајсиите, а сега и на грозјето тоа е еднакво на катастрофа, се пожалија тиквешките лозари и овоштари.

Претходно «
Следно »