May 14, 2021, 2:43 am

Радев ги свикал специјалните служби поради нaпaди врз Бугарите во Македонија

Поврзано

- Advertisement -

Бугарскиот претседател Румен Радев на средба ги повикал специјалните служби поради наводни напади врз Бугарите во Македонија.

Како што објавуваат дел од бугарските медиумите, тој побарал да се преземат навремени мерки за соодветна заштита на правата на Бугарите во странство кои се нападнати само поради нивната национална самосвест.

Сепак, засега детали за тоа на какви мерки се мисли не се објавени во јавноста.

Како причина за овој состанок било писмото кое тој го доби од т.н. Центар за култура во Битола „Иван Михаилов“, но сигналите на Бугарите во Македонија за чести повреди на нивните права само поради самоопределувањето како етнички Бугари

Latest News

Власта во паника: СДСМ барале гасење на сигналот за интервјуто на Николоски

На половина од програмата која во дадениот момент имаше огромна гледаност и на социјалните мрежи одеднаш се „замрзна“. Вечерва емисијата...

More Articles Like This