РАЗГАЛЕНОТО СИНЧЕ НА ТАТО, ЛАЖЕ: Богатото разгалено синче Стефан Богоев и СДС се симбол за лажни ветувања и манипулаци

  • October 10, 2017
  • Коментари

Теодора Андоновска од ВМРО-ДПМНЕ во изјава за медиуми го обвини Стефан Богоев , кандидат за градоначалник на Општина Карпош од редовите на СДСМ, дека ги лаже младите сега, како што ги излажа и на претходните парламаентарни избори.

Богатото разгалено синче Стефан Богоев и СДС се симбол за лажни ветувања и манипулации.Пред парламентарните избори им ветуваа брда и долини на младите, а сега може да се види дека ништо од тоа не е реализирано – изјави Теодора.

-Прво, Богоев и СДС ги лажеа младите дека ќе добијат вработување, практиканство или дообука по завршувањето на образованието, а сега може да видиме дека младите не добија ништо од тоа.

-Второ, лажеа дека младите кои сакаат да започнат сопствен бизнис ќе добијат по 10 илјади евра неповратни средства, бесплатна просторија како и правна и сметководствена поддршка. Поминаа 4 месеци, а младите не видоа ниту евро од ветените пари ниту просторија ниту пак видоа помош.

-Трето, Богоев на студентите им ветуваше темелна реконструкција на студентските домови и нова зграда во рамки на Стив Наумов. Не само што нема нова зграда туку владата на СДС скрати 155 милиони денари за изградба на студентски домови.

-Четврто, младите беа излажани и дека ќе добијат картичка за субвенциониран меѓуградски превоз за сите млади до 29 години кои доаѓаат од другите градови. И од ова ветување нема ништо. Започна учебната година, а ниту студентите ниту невработените имаат попуст за меѓуградски превоз.

-Петто, ги излажаа студентите дека по принципот парт тиме јоб ќе добијат понуда за работа со скратено работно време со цел да заработуваат пари додека студираат. Ни од тоа нема ништо, понуда за студентите за работа со скратено работно време нема.

-Лажеше тогаш, лаже и сега. Се што кажа богатото разгалено синче Богоев излажа, се што вети беа само лаги празни ветувања.

Теодора додаде СДСМ и Богоев како што не направија добро за младите тогаш , нема да направат ниту сега за граѓаните и Општина Карпош

Младите, но и сите граѓани на Карпош ги препознаваат лагите на Стефан Богоев и СДС. Тие нема да дозволат да бидат излажани. На 15-ти октомври Стефан Богоев и СДС ќе бидат казнети за сите нивни лаги и манипулации – заклучи Тодора Андоновска од ВМРО-ДПМНЕ.

Претходно «
Следно »