РАСТЕ ПОДДРШКАТА: Силјановска на средба со уметници и актери

  • March 14, 2019

Кандидатот за претседател на Република Македонија професорката Гордана Силјановска Давкова оствари средба со уметници и актери со кои разговараше за актуелните случувања во областа уметноста.

Се сретнав со наши уметници и актери. Загрижени се од сите скандали во министерството за култура. Јас ви гарантирам дека како претседател ќе воспоставам еден основен принцип владеењето на пpaво да важи за сите, секаде – потенцираше Силјановска.

На крајот од средбата Силјановска им вети на уметниците и актерите дека по победата за претседател, ќе започне ypивaњeто на заевизмот кој се повеќе им нанесува штeтaа на граѓаните на Република Македонија.

А, со самата победа на заевизмот ќе дојдат подобри времиња за граѓаните, но воедно и за уметниците и актерите – порача таа.

Претходно «
Следно »