РЕВИЗИЈАТА ГИ ПОКОСИ АНТИКОРУПЦИОНЕРИТЕ: Пет од седум антикорупционери си поднесоа оставки поради корупција

  • March 7, 2018

Пет од седум членови на антикорупциската комисија поднесоа оставки до Собранието.

На претседателот на Комисијата, Игор Тантуровски, и експретседателот Горан Миленков утрово им се приклучи и Жаклина Дамчевска, а по неа во текот на денот оставки поднесоа и членовите Сејди Халили, Жаклина Дамчевска и Фарие Алиу.

Оставките во Комисијата следубаат кога ревизорскиот извештај на УЈП за работата на ова тело покажа дека некои од членовите користеле неверодостојни патни налози за кои им биле исплаќани патни трошоци. Дополнително, како ненаменско трошење буџетски пари се посочуваат и трошоците за ручеци и вечери во ресторани што членови на Комисијата ги правеле при патување во странство, како и трошоци за изнајмување стан.

Претходно «
Следно »