РЕВОЛУИЈА ВО КОПАЊЕТО КРИПТОВАЛУТИ: Нај ефтиниот мајнер доаѓа во форма на УСБ и чини 25 евра

  • September 2, 2018

Станува збор за револуционерен производ на компанијата Антмајнер, која на пазарот го претсави најефтиниот  биткоин мајнер, GekkoScience 2Pac USB stick.

Ова е минијатурен мајнер доаѓа во форма на USB и можете да го приклучине на вашиот компјутер кој го користите секојденевно. Тие се одлични алатки и се беззвучни за разлика од стандардните мајнери за криптовалути. 2Pac не е ограничен само на Биткоин, софтерот овозможува избор и на други криптовалути.

Стандардната работна фреквенција е 100MHz за 11GH / s, но како и сè што го прави GekkoScience, и брзината и јачината на напонот се целосно прилагодливи и се подесуваат. Подесувањето е специфично затоа што бара специјален  алат, односно, одвртувач на Philips, но фреквенцијата едноставно се подесува од софверското мени. 2Pacs ќе работи од 50MHz (5.5GH) до најмалку 350MHz (35.8GH / s) со моќен USB-центар и соодветно ладење.
Дополнително ладење е потребно за оверклокување!

Претходно «
Следно »