РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО ТИРАНА: Британскиот совет одржа конференција во Тирана!

  • May 16, 2019

Британскиот совет на 13ти и 14 мај во Тирана ја одржа регионалната конференција за програмата на Европската Унија за млади професионалци.

Учесниците на конференцијата беа презентирани резултатите од истражувањата за главните предизвици со кои се среќаваат земјите од регионот на патот кон евроинтеграцијата.

Како што беше соопштено, конференцијата била платформа за млади експерти да ги препознаат препознаат „лекциите“ од нивниот пат и напредок кон членството во Европската унија и истите да ги искористат за подобрување на јавната управа во регионот.

Претходно «
Следно »