РЕИЗБРАН ПЕТАР АНЕВСКИ: Аневски реизбран за претседател на Советот на јавните обвинители

  • September 22, 2016

Петар Аневски денеска повторно е избран за претседател на Советот на јавните обвинители на Република Македонија.

petar-anevski

Аневски кој и досега беше прв човек на Советот, на тајно гласање на денешната сеница добил мнозинство гласови од вкупниот број членови.

На предлог на Аневски на седницата за заменик претседател е избран Арбер Исаку, соопшти Советот на јавните обвинители на Република Македонија .

Претходно «
Следно »