РЕКИ ОД КРВ ВО СИРИЈА: Само што според Западот во Сирија не живеат луѓе, па нема потреба никој да ги споменува и жали!

  • July 23, 2016

Војната во Сирија трае скоро четири години, а од таму доаѓаат застраѓувачки фотографии меѓу кои и оваа која ја прикажува бруталноста на војната, река од крв по улиците поради борбите на ИСИС/ДАЕШ

Но, ниту еден медиум не објави ниту збор за оваа. Затоа што тоа не е Германија, ниту пак Франција.

Фотографиите и снимките доаѓаат од градот Доума каде има 300 илјади жители кои постајано се изложени на терор и крвопролевање. Што е поразлична нивната судбина, од онаа на Германците или Французите?

Претходно «
Следно »