РЕПУБЛИКАНЦИТЕ ДОБИВААТ АПСОЛУТНА ВЛАСТ: Освен Претседател, републиканците победуваат и во Долниот дом!

  • November 9, 2016
  • Коментари

Долниот претставнички дом најверојатно ќе остане под Републиканска контрола откако пропаднаа обидите на Демократите да ја завземат власта

bkukja

Републиканците највројатно ќе го задржат мнозинството, имајќи во предвид дека и покрај одредено незадоволство во некои традиционално републикански држави по однос на претседателските избори, по однос на претставничките, гласачите си ја задржуваат партиската определба.

Голем број на Рпубликанци излегоа на изборите без реален противник. Оние кои се судрија со ривали од демократската партија успеаа да буквално да ги декласираат во традиционално републиканските држави, како Оклахома.

Демократите пак добија една голема битка. Конгресменот Тами Дакворт го победи сенаторот Марк Кирк и обезбеди место во Илиниос.

Ова е добра вест за Сенаторот Пол Рајан кој останува како Спикер во домот.

Претходно «
Следно »