РЕПУБЛИКА ФЕЈК ЊУЗ МАКЕДОНИЈА: Фејк њуз како начин на комуникација на владата на СДСМ со јавноста!

  • April 21, 2018

Феноменот на лажни вести континуирано и без ограничување во области е трејдмарк на медиумите кои се најголемите поддржувачи на политичарите од СДСМ. Ова е само мало потсетување изминативе 2 години што се се објави, а се испостави како лажна вест во Република Македонија. Добредојдовте во земјата на лажните вести

Главните говорници на неодамна организираниот дигитален самит во Скопје беа дел од директното креирање на лажни вести изминатиов период. Министерот Дамјан Манчевски лажеше за бројката на избирачи со право на глас во Македонија. Министерот Никола Димитров лажеше за изборните резултати во дијаспората, додека пак Премиерот Заев излажа и за лажна средба со Трамп и со италијанскиот амбасадор Ромео само да не се појави на судско рочиште во кое е обвинет за корупција

Претходно «
Следно »