РЕФОРМА, РЕФОРМИЧКА: Димитров се шета, вработените во кабинетот со засукани ракави спијат со сите четри во вис

  • November 30, 2018
  • Коментари

Додека Министерот Никола Димитров се шета по светот и денеска е во посета на Будва, на состанок со колегите министри за надворешни работи од регионот неговиот кабинет буквално спие со сите четри во вис. Додека министерот е на пат, вработените во неговиот кабинет, се со засукани ракави со боси нозе на биро и по се изгледа спијат . Некои од нив и буквално, а не се малкумина. Односно, во кабинетот за поддршка на активностите на министерот Димитров се вработени точно 17 луѓе, од шеф на кабинет, до три секретарки, лица за односи со медиумите, началници за координација со владата, претседателот и собранието, неколку советници, соработници итн.

 


На фотографијата можеме да го забележиме Владимир Сарафов, близок соработник на Никола Димитров за национални приоритети, дијаспора и малцински прашања како спие со сите четри во вис, раскомотен со засукани ракави и боси нозе качени на бирото. Со ваков кабинет на министерот за надворешни Никола Димитров не е ни чудо што Македонија доби катастрфоално решение за проблемот со името олицетворено во Договорот од Преспа. Не е ни чудо што Македонија доживеа пораз во поглед на националните приоритети и сега во Уставот треба да се откаже од македонските малцинства во соседството.

Додека на Манчевски устата му е полна со ефикасна администрација, тој очигледно не погледна во своите редови, не погледнал кого неговите министри и назначени директори на јавни институции вработиле во институциите со кои раководат.

Претходно «
Следно »