РЕЧИСИ ДВА МЕСЕЦИ НЕ СЕ ИСПЛАТЕНИ СТИПЕНДИИ ОД ГРАД СКОПЈЕ: Шилегов нема проблем со исплата на тендерите

  • August 30, 2018
  • Коментари

До нашата редакција пристигна информација дека речиси два месеци Град Скопје донцни со исплата за ступендии за успешни спортисти. Имено стипендиите се доделени од Град Скопје уште во мај годинава за успеси во спортот, а требало да бидат исплатени до првата половина на месец јули . Шилегов веќе месец ипол доцни со исплата на стипендијата.

Но додека Градот Скопје и градоначалникот Петре Шилегов касни со своите обврски кон граѓаните, нема проблем со исплата на милионски криминални тендери. Да се потесетиме дека „Идкардс“ и „Ит плус“ се две компании основани во јуни со седиште на иста адреса („Димо Хахи Димов“ број 81) кои со преговори добиле два тендери на Јавното сообраќајно претпријатие – Скопје за изработка на електронски картички и за консултантски услуги.

Адресата „Димо Хаџи Митев“ број 81 е и место на живеење на сопственикот и управител кој двете компании ги отворил во рок од една недела со непаричен влог од по 5.000 евра.

„Ит плус смарт консалтинг“ е формирана на 20 јуни, а еден месец подоцна го добива  тендерот од ЈСП, вреден 130 илјади евра. На 27 јуни отворена е и „Идкардс“ и веднаш, за помалку од еден месец, го добива тендерот за електронски картички за ЈСП вреден 78 илјади евра.

Претходно «
Следно »