РЕШЕНИЕ ЗА ПЛАТФОРМАТА ИМА: Прво ќе се спроведе попис, а потоа и нови избори!

  • April 11, 2017

Го знаеме одговорот, во нефункционална држава, функционален народ, рече во своето обраќање пред илјадниците насобрани граѓани пред Собранието еден од водачите на „За заедничка Македонија“ , Борис Дамовски.
466154-damovski-nikoj-po-vtorpat-nema-da-i-go-smeni-znameto-na-makedonija

-Нефункционални тирански платформи се решаваат само со нови избори, но и попис. Тука сме 43 дена и знаеме зошто, многу премолчени зборови и многу кажани, рече Дамовски.

Тој нагласи дека оваа нивна борба, поход, трае долго време, но некои од надвор не сакаат ова да го видат.

-Ако ни требаа нивни очи, никогаш немаше да прогледаме. Оваа Македонија има срце, заклучи Дамовски.

Претходно «
Следно »