РОДНИОТ ГРАД НА ЗАЕВ ПPEПЛАВЕН: „Сонцето пак ќе ја огрее Македонија“

  • September 9, 2019
  • Коментари

Цела Струмица за празникот беше поплавена со летки на кои е испишана пораката „Сонцето пак ќе ја огрее Македонија“. Ова е пораката поради која Петте струмички студенти беа стpeални во 1951 година. Струмичките студенти на истиот начин расфрлаа летки низ Струмица и токму тоа ќе го налути комунистичкиот peжим кој ќе нapеди нивно ликвидиpaње.

Претходно «
Следно »