РОСОКЛИЈА: Власта се менува, тие што ме тeпaaт во зaтвop се истите

  • February 23, 2019

Горазд Росоклија во својот Твитер статус го цитира Венко Марковски, македонски поет кој лежел по бугарските и југословенските затвopи за македонската кауза и воедно го потсети Зоран Заев дека власта се менува и дека еден ден некој нив ќе ги тeпa.

-Власта се менува, тие што ме тепaaт во зaтвop се истите, Венко Марковски – поет кој за македонската кауза лежел во бугарски, српски, југословенски зaтвopи и логopи. Ова доколку Заев и тие околу него се прашуваат кој нив ќе ги тeпa. Толку направено зло мора да има наплатна цена, пишува Росоклија.

 

Претходно «
Следно »