РОЈТЕРС МАНИПУЛИРА СО РЕЗУЛТАТИ: Повлечена анкета на која се гледа солидна предност на Трамп пред Клинтон!

  • November 9, 2016

Ројтерс го повлекол истражувањето на јавното мислење кое било објавено на 7-ми ноември на кое се гледа огромен пад во рејтингот на Хилари Клинтон и солидна предност на Доналд Трамп

bil_hilari

Овие резултати биле објавени на 7-ми ноември, а истражувањето било нарачано од Ројтерс, каде што Трамп сериозно водел пред Клинтон. Истражувањето набрзо било повлечено, најверојатно бидејќи не ги задоволувало интересите на оние кои одлучуваат во Ројтерс, а се на страната на Клинтон.

110816trump42

Откако биле повлечени резултатите објавени на 7-ми ноември, биле објавени стари резултати од анкета направена на 6-тиистиот месец, каде што се гледа помала предност на Трамп.
110816trumpnov6

Ова само имплцира дека големите медиумски корпорации очајно се обидуваат да ја извадат кампањата на Хилари Клинтон, која се поизвесно ги губи овие избори.

Претходно «
Следно »