РУСИЈА, НЕ ГО ДАВА ИМЕТО МАКЕДОНИЈА: Еднаш ја признавме Република Македонија под нејзиното уставно име, и својот став не го менуваме!

  • October 20, 2018
  • Коментари

Амбасадата на Руската Федерација во Р.Македонија на својот официјален Твитер профил, уште еднаш ја афримираше одлуката на Руската влада, дека поддршка за промена на името и меѓународна ратификација на „Северна Македонија“ ќе биде блокирано во Советот за безбедност при ОН, со што евентуален договор, односно уставна промена со која ќе се промени уставното име, нема да произведува и меѓународно дејство

„#Русија ја призна Република #Македонија под нејзиното уставно име пред повеќе од 26 години и својот став не го менува.“ – стои во кратката порака на официјалниот Твитер профил на амбасадата на Руската Федерација во Македонија.

Претходно «
Следно »