September 18, 2021, 7:44 am

Русија повторно ги kaзни Фејсбук, Твитер и Телеграм поради забpaнети содржини

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Московскиот суд го казни Фејсбук со уште 21 милион руби (околу 243 илјади евра) за одбивање да ги отстрани забранетите информации, објави прес -службата на судот Таган во Москва.
„Изречени се административни казни, за вкупно пет случаи, во износ од 21 милион руби“, соопшти прес -службата.
По Фејсбук, судот го казни Твитер со уште пет милиони руби (58 илјади евра) и гласникот Телеграм со уште девет милиони руби (104 илјади евра) од истата причина.
Фејсбук е казнет во согласност со Управниот закон за кршење на постапката за ограничување на пристапот до информации. Твитер и Телеграма се обвинети според истиот закон.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Latest News

Царовска до Нарoдниот правoбранитeл: Да нe се шпeкулира, состoјбата во училиштата е бeзбeдна

Состојбата во училиштата во државата е безбедна и засега нема интерна трансмисија на вирусот во училишните објекти. Денеска и...

More Articles Like This