РУСИЈА: Треба сериозно да го сфатиме повикот на САД за нaпaд на Русија и Кина!

  • February 12, 2019

Шефот на комитетот на Сојузната федерација на Русија за меѓународни работи, Константин Косачов, предупреди дека треба сериозно да се сфати повикот на американскиот адмирал за напад на Русија и Кина, бидејќи се работи за вoeн офицер со висок чин, а неговиот повик сеуште никој не го оспори.

Косачов изјави дека неказнивоста на агресивната меѓународна политика на САД придонесува високи претставници на власта да си дозволуваат вакви изјави.

„Неговите зборови целосно ја отсликуваат политиката на Вашингтон. Најзапрепастувачко е што тамошните политичари и воени офицери го губат моралниот компас и немаат објективна слика на светот“, нагласи тој.

Косачов оцени дека моменталната ситуација е таква што, на пример, цел свет размислува дали Американците би требало да извршат воена интервенција во Венецуела, наместо на следната седница на Советот за безбедост на ОН сите земји учеснички да ја прекорат САД за надворешната политика.

За потсетување, адмиралот на вoeно-поморските операции на американската воjcка, Џон Ричардсон, повика на нaпaд на Русија и Кина.

Претходно «
Следно »