October 16, 2021, 9:25 pm

Русија ќе набави рakeти во вредност од 25 милиони долари

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Руското Министерство за одбрана распиша тендер за набавка на ненаведувани авионски ракети С-13ДФ, според порталот за јавни набавки.
Вредноста на договорот е 1,9 милијарди руби, што е повеќе од 25 милиони долари.
Набавката ќе се реализира во форма на затворена аукција. Документацијата не го одредува бројот на ракети за кои станува збор. Испораката ќе се реализира во серија до 10 ноември 2023 година. Резултатите од купувањето ќе бидат објавени на 4 август.

Според податоците на руската воена компанија „Рособоронекспорт“, од авиони и хеликоптери се лансираат ненаведувани авионски ракети С-13. Станува збор за ракети „земја-земја“, кои се дизајнирани да уништат копнени цели од разни видови. Направено е како целина преку примероци со различни боеви глави. Ракетите С-13ДФ имаат високо експлозивна боева глава опремена со еднократна детонирачка мешавина.

Latest News

Ce ќe пocкaпe… вo Германија вeќe пoчнa

Во септември, цените во Германија пораснаа за дури 4,1 отсто во споредба со истиот месец минатата година. Ова е...

More Articles Like This