December 8, 2021, 11:30 pm

РAMA: Албанија и Косово за десет години може да имаат еден претседател

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Албанскиот премиер, Еди Рама, на свечената седница на косовскиот Парламент предложи еден сенационален претседател и една национална безбедносна политика за Албанија и Косово.

Рама истакна дека за десет години двете земји ќе може да имаат еден претседател.

„Косово и Албанија ќе имаат една надворешна политика, а не само амбасади. И дипломатското претставување ќе биде исто, па зошто да не и еден претседател – симбол на нацоналното единство и една национална безбедносна политика“, порача Рама.

Тој рече дека оваа идеја сега е неостварлива, но дека може да се реализира во иднина.

7 КОМЕНТАРИ

Latest News

Маричиќ: „Дивo Насеље“, „Moнструм“, „Алфа“ и „Малиот Алмир“ се предметите за кои се договорија Заeв и Гаши

„Диво Насеље“, „Монструм“, „Алфа“ (за убиството на полицаец од единицата „Алфа“ кај ПМФ во Скопје) и „Малиот Алмир“ се...

More Articles Like This