САД НАЈАВИ НОВИ САНКЦИИ ЗА РУСИЈА: Американскиот Стејт департмент објави дека ќе наметне дополнителни санкции за Русија

  • November 7, 2018

Американскиот Стејт департмент објави дека ќе наметне дополнителни санкции за Русија, откако Москва не даде разумни уверувања дека нема да користи хемиско оружје и по нападот на нервниот агент врз поранешниот двоен разузнавачки службеник во Англија.

Во август, Стејт департментот, и се закани на Русија со дополнителни санкции во рок од 90 дена ако не го почитува Актот за елиминација на хемиско и биолошко оружје од 1991 година, објави Ројтерс.

Претходно «
Следно »