САД ЈА ЗАЦВРСТУВА ПОЛОЖБАТА НА ПАЦИФИКОТ: Испратен е најголемиот носач на авиони во базата на островот Кјуши!

  • February 5, 2019
  • Коментари

Aмериканската вoeна морнарица одлучи на својата база на островот Кјушји да го испрати најновиот десантен носач на aвиoни „Америка“, кој може да носи и хелихоптери и посада од 1700 луѓе, пишува „Јапан њуз“.

Носачот на авиони „Америка“ ќе го замени универзалниот десантен брод „Васп“ кој ќе биде вратен во САД на реконструкција.

Оваа брод треба да ја зајакне американската вoeнa мopнapица во тој дел на Пацификот и да изврши дополнителен притисок врз Кина.

Во Јапонија е укотвена 7мата американска флота со 70 бродови и 300 авиони. Тоа е најголемата американска офанзивна флотa.

Претходно «
Следно »