СВЕТОТ ЗАСТАНА ПРОТИВ ГРЧКИОТ PACИЗАМ: Можевме да победиме во анти-македонскиот спор, но партиите продолжија со преговорите!

  • February 16, 2019

Можевме да ставиме крај на анти-македонскиот спор, но партиите продолжија да преговараат наместо да ги прекинат преговорите – вака претседателот на Меѓународното македонско движење за човекови права Бил Николов ја коментира спогодбата од Преспа со која СДСМ го промени уставното име на државата

„НИЕ ПОБЕДУВАВМЕ. Светот застана против грчкиот pacизaм и ја призна #Македонија. МОЖЕВМЕ ДА СТАВИМЕ КРАЈ на анти-македонскиот спор за името, но кукавичките партии продолжија да преговараат ЗА НАШЕТО ИМЕ. Моите од #Желево се бopeле да бидат Македонци, но политичарите ги предадоа.“ – пишува Бил Николов на својот Твитер профил.

Колку за информација, Желево е село во Егејска Македонија, денешна Република Грција.

Претходно «
Следно »