December 9, 2021, 10:57 am

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС:ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НЕ ГО ПРЕКРШИ УСТАВОТ, ЈА СПАСИ ДРЖАВАТА И НАЦИЈАТА ОД ВЕЛЕПРЕДАВСТВОТО НА ПАРЛАМЕНТАРНОТО МНОЗИНСТВО И ВЛАДАТА!

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

17 март 2018 година, Торонто, Канада

 

– Претседателот на Републиката не го прекрши Уставот со непотпишувањето на указот за прогласување на Законот за употреба на јазиците, туку ја спаси нацијата и државата од велепредавството на парламентарното мнозинство и Владата! Тие што го обвинуваат на претседателот на Републиката за “флагрантно кршење на Уставот“, нека ја докажат неговата “вина“ во согласност со постапката утврдена во членот 87 од Уставот! Се’ дотогаш, и за претседателот на Републиката важи презумцијата на невиност! И после се’ и покрај се’, Законот за употреба на јазиците повеќе не важи!

Без указ потпишан од Претседателот на Републиката, Законот за употреба на јазиците не важи, не може да влезе во сила и не произведува никакво правно дејство. Никој нема обврска да почитува и спроведува Закон кој не важи! Законот за употреба на јазиците не важи, не може да влезе во сила и не произведува никакво правно дејство, никој нема обврска да почитува и спроведува Закон кој не важи! Во сила останува Законот за употреба на јазик што го зборуваат најмалку 20% од граѓаните во Република Македонија и во единиците на локалната самоуправа, што Собранието на Република Македонија го донесе на седницата одржана на 4 август 2008 година (“Службен весник на Република Македонија“ број 101/2008).

Охридскиот рамковен договор целосно е имплементиран во Уставот и законите на Република Македонија!

Владата и парламентарното мнозинство ги прекршија Уставот, Законот за Собранието и Деловникот на Собранието при донесувањето на Законот за употреба на јазиците, извршија кривично дело злоупотреба на службената положба и овласување и за тоа ќе заработат кривична пријава, а невиноста ќе ја докажуваат на суд! Одговорноста на велепредавниците допрва ќе се разгледува.

19 КОМЕНТАРИ

Latest News

(Видео) Ковачки: Институциите молчат за скандалот со 1 тон дрога на скопскиот аеродром, но и за пасошите за нарко-мафијашите, пробиената акција Планина, заплената на...

Застрашувачки е молкот на институциите за скандалот со 1 тон дрога кој бил внесен во државата преку скопскиот аеродром...

More Articles Like This