СДСМ ВЕЧЕРВА ЌЕ ОДЛУЧУВА ЗА ПРЕДВРЕМЕНИ ИЗБОРИ: Закажана седница на извршниот одбор на СДСМ, ќе се одлучува по барањето за предвремени избори!

  • February 12, 2019

СДСМ за вечерва го свика продолжението на седницата на Извршниот комитет. На дневен ред, освен претседателските избори, се и точките за локалните избори во три општини, можните предвремени парламентарни избори и редовна пререгистрација на партијата.

Извори на Алсат од СДСМ најавуваат дека Извршниот комитет вечерва ќе одлучи само за една точка. Неофицијално, Алсат пренесува дека СДСМ ќе го отфрли повикот на опозицијата за предвремени избори заедно со претседателските.

Претходно «
Следно »