СДСМ ПОЧНА СО НАЈАВИ ЗА ДРЖАВЕН УДАР: Експонентите на СДСМ со терористичката структура на УЧК се спремаат за насилно преземање на Собранието!

  • April 12, 2017
  • Коментари

Најави за „храбро“ превземање на Собранието и извршување на државен удар, по вчерашното предупредување од страна на иницијаторите на „За заедничка Македонија“ и новинарот Миленко Неделковски, денес испратија и експонентите на СДСМ но и ДУИ

sdsm-incidenti-sobranie-520x307

 

Чаирскиот градоначалник Изет Меџити, во изјава ги повика пратениците „храбро“ да влезат во Собранието, и да изберат претседател против деловничката пракса и прописи.

[kopa_block_quote class=”e.g. kopa-blockquote-1, kopa-blockquote-2″]- Субјектите кои го прават новото парламентарно мнозинство да влезат храбро бидејќи крајот на краиштата, Македонија е парламентарен систем, нема нешто над парламентот и одлуката на граѓаните, има доволно 67 пратеници, треба да се оди храбро кон избирање на претседателот на Собранието, конституирањето на органите на Собранието и формирањето на владата – изјави Изет Меџити[/kopa_block_quote]

На ваквите најави се налепија и експонентите на СДСМ, меѓу кои и Златко Ориѓански, инаку поранешен вработен во структурите на МВР, кој напиша дека „часови не делат од слободна модерна Македонија“, алудирајќи на планот за државен удар.

origjanski_zlatko

Не помина долго, се јавија и останатите поддржувачи на анти-државната инсталација на СДСМ, кои најавија „Македонска пролет“ по теркот на арапската во Египет, Сирија и Либија.

prolet

Претходно «
Следно »