СДСМ СЕ ПОФАЛИ СО УСПЕШНА ЕКОНОМСКА ПОЛИТИКА: Просечната плата е зголемена и сега изнесува 25.104 денари

  • September 21, 2019
  • Коментари

Успешните економски политики на Владата предводена од СДСМ даваат реални резултати, се вели во соопштението на СДСМ.

Просечната месечна исплатена нето-плата во јули 2019 година, изнесува 25.104 денари и според објавените податоци на Државниот завод за статистика бележи раст од 4,3 отсто во однос на јули ланската година. Ваквото зголемување се должи, пред сѐ, на зголемувањето на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во повеќе сектори, велат од СДСМ.

Според нив, Владата продолжува со мерките кои обезбедуваат повеќе пари кај граѓаните, повисоки плати и подобар животен стандард.

Приближувањето на Северна Македонија кон членство во НАТО и интеграцијата во ЕУ, придонесува за одржување на позитивен тренд на раст на платите, со крајна цел просечната плата да достигне 30.000 денари до крајот на мандатот, се вели во партиското соопштение.

Претходно «
Следно »