СДС ЈА ЗАГУБИ ПОДДРШКАТА ОД АЛБАНЦИТЕ: Арменд Нухиу смета дека СДС ја следат комунистичката логика и во коалицијата имаат Албанци колку за на излог!

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -


На социјалдемократскиот сојуз, исто како Сојузот на Комунистите порано, им било важно да имаат Албанци во партијата за да се покаже како граѓанска партија. Притоа ни тогаш, ни сега, за оваа партија не било важно дали тие Албанци имаат кредибилитет или се интелигентни и школувани луѓе, туку само да се Албанци. Ако се верски радикали, нешколувани, полигамни- уште подобро, пишува Арменд Нухиу на својот Фејсбук статус и додава:

„Затоа таа партија нема повеќе да ја има поддршката на Албанците во Македонија. Продолжуваат со иста матрица како во социјализмот.“

Latest News

Ангелов: Ако се утврди дека сум потфрлил за пожарите, ќе си заминам од државава, во спpoтивно ќе барам извинување oд новинарите за нападите

Директорот на Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов, ќе побара извинување од сите новинари поради, како што рече,...

More Articles Like This