СДCM на Конгрес бира заменик-претседател и членови на Централниот и Надзорниот одбор

Поврзано

- Advertisement -

СДСМ на онлајн Конгрес ќе бира заменик-претседател и членови на Централниот и Надзорниот одбор.

По Конгресот следуваат состаноците на кои ќе се бираат потпретседателите на партијата, генералниот секретар, организациски секретар, секретар за меѓународна соработка, Извршниот одбор.

„Партијата е отворена за нови луѓе“, вели премиерот Зоран Заев.

Заев рече дека има најмалку 30 отсто обновени кадри во највисоките органи на партијата.На 21 март годинава Зоран Заев со 59.240 гласа „за“, 865 „против“ и со 277 неважечки ливчиња беше избран за претседател на СДСМ

Latest News

Студија на Лансет: Индискиот сој е нajопaceн и зapaзен

Британските лекари го идентификуваа индискиот сој на новиот коронавирус како најопасен и заразен, покажува студијата објавена во „Лансет“. Специјалисти анализираа...

More Articles Like This