„СЕВЕРНА“ КАКО ГАСНА КОМОРА: Македонија вечерва се гуши – алармантно во Карпош, Струмица и Кавадарци!

  • January 13, 2019
  • Коментари

Загаденоста на воздухот во Македонија вечерва е на енормно високо ниво, додека власта предводена од СДСМ и Заев не ги интересира здравјето на граѓаните.

Во моментов мерните станици кај Ректоратот во Скопје покажуваат рекордни 370 ПМ честички на метар кубен, во скопски Карпош 289 ПМ честички, а сличлна е состојбата и во другите градови во Македонија.


Градоначалниците на Струмица, Кичево и Гостивар вечерва останаа неми на повиците на граѓаните за загадениот воздух кој го дишат секојдневно.

Претходно «
Следно »