СЕГА НЕ ВАЖАТ МЕРКИТЕ: Зголемување на платите во јавната администрација нема да има

  • May 31, 2017

Професорот Ванчо Узунов, поранешен потпретседател на СДСМ во емисијата Топ Тема смета дека платите во јавната администрација не треба да се покачуваат во следните четири години.

Ваквата идеја доаѓа за да може да се направи приватниот сектор преферирано работно место или место каде што треба да се гледаат граѓаните во иднина.

Оваа изјава доаѓа како негирање на најавите на лидерот на СДСМ, Зоран Заев дека во наредниот 4-годишен мандат ќе се зголемат платите во јавната администрација, како платите на докторите, војската, полицијата.

Од ова може да се заклучи дека паѓаат во вода најавите на Заев за зголемување на платите на административците, бидејќи за тоа се против и економските експерти кои се блиски до него.

Претходно «
Следно »