СЕКОЈДНЕВНО ПОМАСОВНО:И граѓани аматери велосипедисти се приклучија кон маршот ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА

  • March 9, 2017
  • Коментари

Откако Велосипедската федерација на Македонија од денеска се приклучи со поддршка на маршот во Скопје на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“, кон маршот подоцна се приклучија и останати аматери велосипедисти.

velosipedisti-640x480

Никола Лефков од Велосипедската федерација вели дека тие се сведоци на ова што се случува во нашата држава и не би сакале тоа да е така.

-Сакаме да го зачуваме македонскиот идентитет и да продолжиме да го вееме македонското знаме на меѓународните натпревари како што тоа го правевме досега, истакна Лефков.

Претходно «
Следно »