Вага

Вагата стравува дека ќе биде фатена во лага. Членовите на овој знак обично се добри лажговци и знаат да направат уметност од измамата, но во исто време тие знаат да се одвратат од стравот дека некој ќе ја открие нивната лага.

Параноидните мисли честопати викаат над главите: “Што ако партнерот сфати дека го излажав? Како можам да излезам од тоа?”

Скорпија

Овој хороскопски знак најмногу се плаши од притисок врз некого. Скорпиите не знаат кога да престанат и понекогаш навистина претеруваат.

Тие не сакаат отфрлање, па кога ќе слушнат вакво нешто (на пример, „Престани да ми кажуваш што да правам, Скорпијо“), тие се повлекуваат во параноидните фантазии, мислејќи дека некој ги отфрла. Тие се во состојба да го одалечат од себе пријателот поради своето тешко и здодевно однесување и потоа да се грижат со денови и да се прашуваат зошто таа личност се однесувала толку лошо.

Стрелец

Стрелецот поминува низ животот скоро целосно без параноја сè додека не достигне средна возраст. Потоа, тој започнува да го губи умот.

Тие живеат безгрижно во својот свет и ја искористуваат целата своја младост сè додека не достигнат зрелоста дека животот не е целосна слобода и дека треба да преземеме одговорност за нашите постапки.

Стрелците се параноични околу растењето дури и кога тие всушност растат.

Јарец

Јареците се луди за неорганизацијата. Тие сакаат да испланираат сè детално и мора сите да се придржуваат кон планот.

Кога нешто ќе излезе од патот, Јареците го замислуваат најлошото сценарио: неуспешни планови, несработени предмети, слабо завршена работа. Ако сакате да излудите Јарец, напишете му порака и направете грешка во секој важен збор.

Водолија

Водолијата се плаши од неможноста да се направи избор. Потоа се чувствува како да е ставена во кутија од која може да излезе само низ ситното отворче што му е оставено како негова единствена опција.

Родените во овој знак, не можат да ја поднесат дискусијата која што не е во согласност со нивните ставови. Водолиите сакаат избор, понуди, разновидност. Ако немаат каде и како да направат нешто, параноја ќе ги преземе под нивна контрола.

Риба

Овој хороскопски знак се плаши најмногу од осаменост. Ако останат сами долго, Рибите ќе започнат да си замислуваат дека биле напуштени засекогаш. Нема да застанат тука, туку ќе одат по целиот пат, до крајното лудило на самите себе.

Ако останат сами, тие ќе започнат да заклучуваат дека тоа им се случило затоа што тие се мизерни и безвредни.