СЕЛА: Албанците ќе гласаат за албанскиот кандидат за претседател!

  • February 27, 2019
  • Коментари

Претседателот на Алијансата за Албанци, Зијадин Села, вели дека со албанската опозиција преговараат за потенцијални кандидати за претседател.

Села додаде дека нема никаков интерес за, како што рече, играта што личи на изборната кампања на парламентарното мнозинство.

Шефот на Aлијанската истакна дека тие се многу загрижени за оваа ситуација. Тој истакна дека Албанците треба да имаат можност да гласаат за албански кандидат.

„Ние инсистираме на тоа дека претседателот на државата треба да биде избран во парламентот, за да имаат еднакви можности и Албанците кои ќе се најдат на листата за претседател на државата“, рече Зијадин Села.

Села ги изрази овие позиции по состанокот со министерот за надворешни работи на Албанија, Гент Чакај. (ИНА)

Претходно «
Следно »