October 16, 2021, 10:59 pm

Селото на Попај во Малта е вистинска атpakција за туристи

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Во северозападниот дел на Малта се наоѓа мала скриена атракција позната како „селото на Попај“.

Колоритното и живописно место било изградено за филм за Попај морнарот во 1980 година. По завршувањето на снимањето, филмскиот сет бил оставен како подарок за локалното население и до ден-денес служи како отворен музеј за посетителите.

Поради уникатниот изглед, ова е атрактивна дестинација за сите туристи кои ја посетуваат Малта.

Latest News

(Видео) Потkyп во Лескоец, забележан автомобилот на градоначалникот

Регистриран уште еден случај на поткуп доцна вечерва, овојпат во с. Лескоец, охридско. Имено, забележан е градоначалникот со неговиот...

More Articles Like This