СЕПАК ПОСТОЈАТ ЛУЃЕ: Сузана бескрајно благодарна после случката на Бит пазар

  • October 12, 2019

Статус на Сузана Миноска во групата Ѕид на сooбраќајниот срам.

Сакам да се заблагодарам на еден млад господин кој синоќа околу 7:30 ч, пред Бит пазар ме виде паднaта на земја, застана, праша дали ми треба пoмош и ме однесе во Градската болница.

Не видов ни кола ни таблички. Бескрајно сум благодарна за помошта и љубезноста, а ногата била скршена.


Сличен случај имавме и деновиве кога старец во Скопје паднал на улица и според кажувањето на оние кои ги виделе никој не застанал да му помогне. По некое време лежење на тротоар маж со автомобил застал да провери што е со човекот. Му помогнал да стане и го однел дома.

Уште една потврда колку сме хумани и сочувствителни кога некој друг е во опасност.

 

Претходно «