СЕ БРЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА НОВ ЈАВЕН ОБВИНИТЕЛ: СДСМ брзаат да постават партиски ЈО пред локалните за да бидат покомотни во правењето на незаконитости на изборите!

  • August 24, 2017

СДСМ се нема подобрено во однос на тоа што беше пред 11 години, напротив дури има и влошување во нивниот однос. Тие сега ќе се обидат да создадат една атмосфера, клима, дека новиот Јавен обвинител ќе биде непартиски, независен, а всушност под плаштот на тоа замајување на јавноста ќе се протне класично партиско решение. Човек што ќе биде целосно послушен на Владата, на СДСМ, вели претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски одговарајќи на новинарско прашање по денешната посета на општина Бутел.

-Се брза за да се назначи јавен обвинител пред локалните избори за да бидат покомотни во правењето на незаконитости за време на локалните избори. Сосема е јасно дека тие планираат на овие избори да прават незаконитости, тоа веќе се гледа од некои чекори кои ги преземаат, а најмногу од брзањето да постават ЈО наводно независно, а всушност послушник на врхушката на СДСМ. Втората намера е тој да ги релаксира во однос на процесите кои се водат против нив и она што би можело да се води, затоа што во овие три месеци се направија толку незаконитости што исклучително им е важно што побрзо да назначат партиски јавен обвинител, вели Груевски.

Претходно «
Следно »