СЕ БРИШАТ МАКЕДОНСКИТЕ СИМБОЛИ: Во студентскиот дом „Кузман“ избришано Сонцето од Кутлеш

  • January 13, 2019

Веднаш по ратификувањето на Договорот од Преспа во Собранието, надлежните започнаа со спроведување, иако истиот се уште не е стапен на сила додека не биде ратификуван и во грчкиот парламент

 

Во студентскиот дом „Кузман“, службите започнале со бришење на Македонските обележја нацртани од студентите. Имено, се малтерисуваат и префарбуваат симболите на македонизмот како Сонцето од Кутлеш. 

Претходно, иако се уште не стапи на сила догворот од Преспа, Зоран Заев им ја честиташе „Република Северна Македонија“ на граѓаните.

 

Претходно «
Следно »