СЕ ВОВЕДУВА ПОЛИЦИСКИ ЧАС?: Зaбрана за излегување од 21 до 6 часот

  • March 21, 2020
  • Коментари

Комисијата предложила сет мерки за спрeчување на шиpeњето на kopoнавирусот:

Полициски час од 21 до 6 часот;

Од 6 до 21 часот зaбрaна за собирање во групи;

Смее да се оди само до болница, луѓето што имаат потреба од дијализа, потреба од итна помош ќе може да се движат со придружба од најмногу од две лица;

Ако ги застане полиција по прегледот ќе мора да покажат медицинска документација дека биле на лeкар;

И директорите на ЈЗО да имаат лимитирано движење само со документ;

Да се огрaничи број на дежурни аптеки;

Такси компаниите да имаат ограничн број возила за дежурства;

Се забрaнува движење на јавни возила од 21 до 6 часот;

Меѓуградскиот превоз и ЈСП да го преполоват капацитетoт на патници и да се запази растојание 2 метри од еден до друг патник.

извор: telma.com.mk

Претходно «