СЕ ЗАБРАНУВА КОРИСТЕЊЕТО НА МАКЕДОНСКИТЕ ИМИЊА ВО ГРЦИЈА: Отсега Солун ќе мора да го нарекуваме Тесалоники, а Кукуш – Килкис

  • August 11, 2018
  • Коментари

Заев и Димитров се согласиле со експанзионистичката политика на Грчката држава и на таков договор се потпишале, вели Александар Николоски потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ

Според договорот кој го потпишаа Димитров и Заев со нивните колеги од Грција, Коѕијас и Ципрас, Македонија отсега нема да смее да ги користи Македонските имиња за градовите во Егејска Македонија, сегашна северна Грција, како што се Солун, Кукуш, Воден итн. Наместо тоа, отсега, Македонците согласно овој договор ќе мора да ги користат грчките имиња за овие места, кои се носени со посебни закони на грчката држава, вештачки со цел бришење на Макдонското наследство во овие места.

Претходно «
Следно »